Lille Blod-Champignon

Agaricus sylvaticus
Misvisende?
Lille Blod-Champignon
1 af 2
Se flere billeder på Google
Hat
HatfarveBlegt kanelbrun. Mørkebrun hatmidte.
Hatdiameter5-10 cm.
HatbeskrivelseDækket af fine, brune fibre.
Lameller
LamellerFørst blegt grårosa, som gamle chokoladebrune til sortbrune. Tætte, tynde.
Lameltype  Frie
Stok
StokfarveHvidlig, sjældent brunligt skællet.
Stokhøjde5-10 cm.
Stokdiameter0,5-1,5 cm.
Stokring  Ja. Hængende ring.
Andre karakteristika
Kød Hvidt. Anløber dybrødt efter tryk.
Lugt Behagelig. Træagtig.
Smag Stærk, champignonagtig.
Sporestøv Mørkebrunt.
VoksestedNåleskov.
VoksemådeI flokke eller hekseringe.
Anvendelse
Fremragende spisesvamp.
Forvekslingsmuligheder
Den større Stor Blod-Champignon, som også er en fin spisesvamp, ligner meget. Den giftige men sjældne Agerhøne-Champignon bliver gul ved gennemskæring.
Generelt om champignoner
Champignonerne har frie lameller, som bliver brune af sporene, når hatten har foldet sig ud.
De er generelt spiselige, og de to arter, som er svagt giftige (Karbol-Champignon og Perlehøne-Champignon) gulner meget stærkt i stokbasis, og lugter metallisk-blækagtigt.
Søger du oplysninger om en bestemt champignon? Skriv "champignon" i søgefeltet øverst på denne hjemmeside.