Mark-Champignon
Agaricus campestris
Hat
HatfarveHvid.
Hatdiameter4-10 cm.
HatbeskrivelseFørst hvælvet, siden næsten flad. Tør, mat.
Lameller
LamellerFørst rosa, men bliver senere chokoladebrune. Tætte.
Lameltype
Frie
Stok
StokfarveHvidlig, let opsvulmet forneden.
Stokhøjde3-7 cm.
Stokdiameter0,8-1,5 cm.
Stokring
Ja. Hvid, tynd, enkel og glat.
Andre karakteristika
Kød Hvidt.
Lugt Behagelig.
Smag Behagelig.
Sporestøv Mørkebrunt.
VoksestedGræsmarker, enge og lignende.
VoksemådeI store grupper eller hekseringe.
Anvendelse
Fremragende spisesvamp.
Forvekslingsmuligheder
Generelt om champignoner
Champignonerne har frie lameller, som bliver brune af sporene, når hatten har foldet sig ud.
De er generelt spiselige, og de to arter, som er svagt giftige (Karbol-Champignon og Perlehøne-Champignon) gulner meget stærkt i stokbasis, og lugter metallisk-blækagtigt.
Søger du oplysninger om en bestemt champignon? Skriv "champignon" i søgefeltet øverst på denne hjemmeside.
Champignonerne har frie lameller, som bliver brune af sporene, når hatten har foldet sig ud.
De er generelt spiselige, og de to arter, som er svagt giftige (Karbol-Champignon og Perlehøne-Champignon) gulner meget stærkt i stokbasis, og lugter metallisk-blækagtigt.
Søger du oplysninger om en bestemt champignon? Skriv "champignon" i søgefeltet øverst på denne hjemmeside.