Okkergul Skørhat
Russula ochroleuca
Hat
HatfarveOkkergul. Nogle gange med grønne nuancer.
Hatdiameter5-12 cm.
HatbeskrivelseHurtigt fordybet i midten.
Lameller
LamellerHvidlige, senere med brunlige pletter. Ret tætte.
Lameltype
Kort tilhæftede
Stok
StokfarveHvid med gulbrun basis. Massiv, siden svampet.
Stokhøjde3-8 cm.
Stokdiameter1-2,5 cm.
Stokring
Nej
Andre karakteristika
Kød Fast, senere blødt.
Lugt Meget svagt frugtagtig.
Smag Lidt skarp.
Sporestøv Hvidt.
VoksestedLøv- og nåleskov.
VoksemådeEnkeltvist eller i flokke.
Anvendelse
Spiselig, men værdiløs.
Forvekslingsmuligheder
Generelt om skørhatte
Skørhattes svampekød er skørt, og "krummer", når man brækker svampen i stykker. Hos de andre hatsvampe (undtagen mælkehatte) er kødet fibret, og kan trækkes i lange stykker.
Kødet hos skørhatte afgiver ikke saft (modsat hos mælkehatte). Skørhatte vokser altid på jorden, i nærheden af træer eller buske.
Alle mildtsmagende skørhatte er spiselige, alle skarptsmagende kasseres.
Søger du oplysninger om en bestemt skørhat? Skriv "skørhat" i søgefeltet øverst på denne hjemmeside.
Skørhattes svampekød er skørt, og "krummer", når man brækker svampen i stykker. Hos de andre hatsvampe (undtagen mælkehatte) er kødet fibret, og kan trækkes i lange stykker.
Kødet hos skørhatte afgiver ikke saft (modsat hos mælkehatte). Skørhatte vokser altid på jorden, i nærheden af træer eller buske.
Alle mildtsmagende skørhatte er spiselige, alle skarptsmagende kasseres.
Søger du oplysninger om en bestemt skørhat? Skriv "skørhat" i søgefeltet øverst på denne hjemmeside.