Ager-Champignon
Agaricus arvensis
Hat
HatfarveGul, hvidlig.
Hatdiameter7-15 cm.
HatbeskrivelseAfrundet til hvælvet.
Lameller
LamellerFørst rosa, men bliver hurtigt chokoladebrune.
Lameltype
Frie
Stok
StokfarveGul, hvidlig.
Stokhøjde5-15 cm.
Stokdiameter1,2-2,5 cm.
Stokring
Ja. Hængende ring med hjulagtigt mønster på undersiden.
Andre karakteristika
Kød Hvidt.
Lugt Svag lugt af mandler, anis eller marcipan.
Smag Mild og nøddeagtig.
Sporestøv Mørkebrunt
VoksestedOfte på hesteafgræssede marker. Også på plæner og i parker.
VoksemådeMest i hekseringe eller buer.
Anvendelse
Bør kun spises et par gange om året (kan indeholde tungmetaller).
Forvekslingsmuligheder
Generelt om champignoner
Champignonerne har frie lameller, som bliver brune af sporene, når hatten har foldet sig ud.
De er generelt spiselige, og de to arter, som er svagt giftige (Karbol-Champignon og Perlehøne-Champignon) gulner meget stærkt i stokbasis, og lugter metallisk-blækagtigt.
Søger du oplysninger om en bestemt champignon? Skriv "champignon" i søgefeltet øverst på denne hjemmeside.
Champignonerne har frie lameller, som bliver brune af sporene, når hatten har foldet sig ud.
De er generelt spiselige, og de to arter, som er svagt giftige (Karbol-Champignon og Perlehøne-Champignon) gulner meget stærkt i stokbasis, og lugter metallisk-blækagtigt.
Søger du oplysninger om en bestemt champignon? Skriv "champignon" i søgefeltet øverst på denne hjemmeside.