Gulhvid Champignon
Agaricus sylvicola
Hat
HatfarveHvid, hvidgul til lyst okkerbrun. Gulnende ved tryk.
Hatdiameter6-12 cm.
HatbeskrivelseHvælvet til udbredt. Glat.
Lameller
LamellerFørst blege, siden rosa til kødfarvet grålige. Som gamle sortbrune. Hvid æg.
Lameltype
Frie
Stok
StokfarveHvid.
Stokhøjde8-12 cm. Lang og tynd.
Stokdiameter1-2 cm.
Stokring
Ja. Stor, hængende med skællet underside.
Andre karakteristika
Kød Hvidt.
Lugt Anis- eller mandelagtig.
Smag Mild.
Sporestøv Mørkebrunt.
VoksestedLøv- og nåleskov.
VoksemådeFå sammen. Undtagelsesvist i ringe.
Anvendelse
Spis kun et par gange om året (kan indeholde tungmetaller).
Forvekslingsmuligheder
På grund af forvekslingsrisiko med fluesvampe bør unge eksemplarer med hvidlige lameller kasseres.
Generelt om champignoner
Champignonerne har frie lameller, som bliver brune af sporene, når hatten har foldet sig ud.
De er generelt spiselige, og de to arter, som er svagt giftige (Karbol-Champignon og Perlehøne-Champignon) gulner meget stærkt i stokbasis, og lugter metallisk-blækagtigt.
Søger du oplysninger om en bestemt champignon? Skriv "champignon" i søgefeltet øverst på denne hjemmeside.
Champignonerne har frie lameller, som bliver brune af sporene, når hatten har foldet sig ud.
De er generelt spiselige, og de to arter, som er svagt giftige (Karbol-Champignon og Perlehøne-Champignon) gulner meget stærkt i stokbasis, og lugter metallisk-blækagtigt.
Søger du oplysninger om en bestemt champignon? Skriv "champignon" i søgefeltet øverst på denne hjemmeside.